Home Aanmelden KVMO Nieuwsbrief Contact Lid worden AAA
   

KIM KVMO-concert


Inleiding
Sinds 2006 organiseert de KVMO samen met het Koninklijk Instituut voor de Marine jaarlijks een muziekavond op het KIM in Den Helder: het KIM KVMO-concert.

 
De muziek, die ten gehore wordt gebracht in ’t Zaaltje, wordt ieder jaar verzorgd door Harmonieorkest Winnubst.
Winnubst werd in 1900 in Den Helder als RK-Harmonieorkest van de RK-Volksbond opgericht. De vereniging opereerde de 1e helft van de vorige eeuw als een harmonieorkest dat tevens acte de présence gaf bij festiviteiten op straat. De kern van Winnubst wordt nog altijd gevormd door het Harmonieorkest. Dit orkest wordt gevormd door gevorderde amateurmusici. De harmonie speelt vele soorten muziek, van licht klassiek tot pop.

De avond die wordt georganiseerd op het KIM is gratis toegankelijk voor KVMO-leden, inwoners van Den Helder, vaste staf van het KIM en andere genodigden.KIM KVMO-concert 2014 - een kort verslag

Op maandagavond 6 oktober jl. vond het traditionele KIM KVMO-concert plaats op het KIM. Het was alweer de negende keer dat het harmonieorkest van Winnubst, de grootste muziekvereniging van Den Helder, op de planken stond in het Zaaltje.  

Onder leiding van dirigent Bert Willemsen bracht het orkest een gevarieerd programma ten gehore, uiteenlopend van filmmuziek tot hedendaagse popsongs. Hoogtepunt was ongetwijfeld het optreden van Marit en Karin, getalenteerde zangeressen van nog maar 13 jaar, die tweemaal solo optraden.  

Het twee uur durende concert, professioneel becommentarieerd door Gerlof Broers, vloog voorbij. Na een staande ovatie en een dankwoordje van de commandant van het KIM, Kees Turnhout en de vice-voorzitter van de KVMO, Niels Woudstra, was er nog tijd na te praten onder het genot van een drankje. Een fantastische avond met de KVMO, het KIM en Winnubst. Op naar de tiende keer! 


(foto's @WiltrudeTvdB)