Home Aanmelden KVMO Nieuwsbrief Contact Lid worden AAA
   

Maritiem Evenement

Het Maritiem Evenement

Jaarlijks organiseert de KVMO voor haar postactieve leden een Maritiem Evenement dat zeer wordt gewaardeerd, vanwege het aantrekkelijke programma en het hoge reüniegehalte van deze bijeenkomst.

 
In 2013 vond het Maritiem Evenement plaats op 12 september, voor alle postactieve leden van de KVMO. Het programma bestond uit een vaartocht met ms. River Queen van Leiderdorp naar het Fort bij Aalsmeer en het daarin gevestigde Luchtoorlog- en Verzetsmuseum van de Stichting Crash ’40-’45  en weer terug naar Leiderdorp. Lees meer over deze dag op de servicepagina van de werkgroep Postactieven, onder Maritiem Evenement 2013.


Maritiem Evenement 2014 : dinsdag 2 september 


Dit jaar vindt het Maritiem Evenement 2014 plaats op dinsdag 2 september, in de omgeving van Amsterdam. Ieder jaar is een KVMO-afdeling 'aan de beurt'. Dit jaar is dat afdeling Noord (zie ook onder 'Aanmelden').
 
Het evenement begint met een ontvangst in het KM Evenementencentrum Amsterdam (ECA) op het Marine-etablissement Amsterdam, Kattenburgerstraat 7, 1018 JA Amsterdam. Na het welkomstwoord van de voorzitter KVMO maken we een vaartocht door de Amsterdamse grachten. Zorgt u ervoor dat u op tijd aan boord bent (vóór 10.30 uur), want de rondvaartboot vertrekt stipt op tijd. Wordt geen achterzeiler, want u kunt pas weer "aanhaken" na terugkeer van de rondvaartboten.
 
Na terugkeer op het ECA volgt een broodjeslunch in het ECA. Vervolgens gaan we per bus naar het stoomgemaal Halfweg en de Zaanse Schans.
 
Het museum 'Stoomgemaal Halfweg' is een zo bijzonder stuk industrieel erfgoed dat het een routepunt is van de Holland Route, deel van het Europese netwerk "European Route of Industrial Heritage”. Het fort wordt speciaal voor ons op stoom gebracht. Ook kunt u een opengewerkte ketel en model- en industriestoommachines bewonderen. Door de smalle straatjes kan de bus niet voor het museum stoppen; we moeten ongeveer 400 meter lopen.

Het te verwachten aantal deelnemers is te groot voor een rondleiding in één keer. Daarom wordt de groep gesplitst. Een deel van de deelnemers zal eerst in Brasserie 'Het Gemaal', pal naast het stoomgemaal en fraai gelegen aan de Ringvaart, van een kopje koffie/thee kunnen genieten (overige consumpties voor eigen rekening). De overigen nemen deel aan de (eerste) rondleiding. Na circa drie kwartier worden de groepen dan gewisseld.
 
Na het bezoek aan het stoomgemaal rijden we naar de Zaanse Schans. De Zaanse Schans is een levendige en fraaie woon-werk buurt met 18e- en 19e eeuwse molens, houten woningen, veelal opgetrokken in unieke Zaanse houtbouw-architectuur, schuren en musea. U kunt op eigen gelegenheid de Zaanse Schans verkennen. Bij aankomst krijgt u een Zaanse Schans Card uitgereikt, waarmee u gratis toegang heeft tot het Zaans Museum & Verkade Museum, de kuiperij en een van de drie industriemolens. Met deze Card heeft u korting op de toegangsprijzen voor het Museum van het Nederlandse Uurwerk, het Molenmuseum en het Honig Breethuis en kortingen in souvenirwinkels. Het is een openluchtmuseum, dus neemt u bij verwacht slecht weer uw paraplu mee! Overigens bieden de musea en demonstraties van ambachten een goede schuilgelegenheid.
 
Om 16.45 uur rijden we weer terug naar het ECA, waar we ongeveer 17.30 uur aankomen voor het aperitief.
 
Gezamenlijk buffet
Ten behoeve van belangstellenden voor een daarop volgend ‘gezamenlijk’ Indisch buffet is een afspraak gemaakt met het ECA. Uw deelname aan het Indische buffet à € 15,50 (inclusief 2 consumpties) per persoon moet u kenbaar maken bij inschrijving. Deelnemers die dieetvoeding wensen (bijvoorbeeld vegetarisch), kunnen dit in het antwoord formulier aangeven. De KVMO hecht aan een grote deelname aan dit afsluitende buffet.
 
Parkeren
Ukunt uw auto parkeren op het terrein van het Marine-etablissement Amsterdam, Kattenburger­straat 7, Amsterdam.
 
Nadere informatie
Geïnteresseerden die zich vooraf over de te bezoeken locaties willen informeren, worden verwezen naar de websites van:
Het museum Stoomgemaal Halfweg:http://www.stoomgemaalhalfweg.nl/
De Zaanse Schans: http://www.dezaanseschans.nl/


Download hier het hele programma.

Klik hier voor de routebeschrijvingnaar het Marine-etablissement in Amsterdam.De aanmelding is gesloten per 14 juli 2014.

Als u reeds bent aangemeld: Uw aanmelding wordt behandeld in volgorde van ontvangst van uw overschrijving. Uw deelname zal rond 1 augustus worden bevestigd. Bij eventuele overtekening vindt restitutie plaats.