Broek op Langedijk


Jaarlijks organiseert de Werkgroep Postactieven van de KVMO in september voor de postactieve leden een Maritiem Evenement. Getracht wordt ieder jaar een gevarieerd programma aan te bieden, steeds op een andere locatie. Centraal staat het weer ontmoeten van oud-marinecollega's in een informele setting.

ME2016

Maritiem Evenement 2017 - terugblik

Op woensdag 6 september 2017 was het weer zover: het jaarlijkse KVMO Maritiem Evenement voor postactieve en elders actieve leden van de KVMO. Inclusief de voorzitter KVMO en de begeleiders van de organiserende Werkgroep Postactieven wisten 105 deelnemers de weg te vinden naar het museum Broeker Veiling in Broek op Langedijk.

Na ontvangst met koffie en een Broeker bol in gebouw 'De Toekomst' verplaatste het gezelschap zich naar zaal 'De Achtervloer' in het historische veilinggebouw 'Het Verleden'. Daar heette voorzitter KVMO Marc de Natris de deelnemers welkom en praatte hij hen onder andere op hoofdlijnen bij over de CAO-problematiek en de mogelijke verhoging van het defensiebudget.

Daarna was het woord aan KTZ Paul Willemse, projectleider vervanging MCM (de mijnbestrijdingsvaartuigen) van de Defensie Materieel Organisatie. In een boeiend betoog ging hij in op enkele grote materieelprojecten bij de KM: de vervanging van de M-fregatten, de onderzeeboten, de mijnbestrijdingsvaartuigen en de aanschaf van een tweede tanker. Ook de materieelprojecten bij de mariniers en de helikopters en de vervanging van wapensystemen op reeds bestaande schepen werden niet vergeten.

Na de lunch maakte een deel van de deelnemers een mooie vaartocht door het 'Rijk van de duizend eilanden', terwijl de andere deelnemers in twee groepen werden rondgeleid in het museum. Na een uur werden de groepen gewisseld. De tweede rondvaart (in een niet verwachte open) rondvaartboot eindigde vlak voor het binnenlopen in het veilinggebouw in een forse stortbui, maar met paraplu's en regenjassen kon de het ergste water worden geweerd.

Vervolgens verzamelden alle deelnemers zich in de veilingzaal. Na een uitleg door de humoristische vrouwelijke veilingmeester kon met het bieden worden begonnen. Bloemkolen, groene, witte en rode kolen, uien, prei, paprika en radijzen verwisselden in een schier jolige sfeer tegen de geboden prijs van eigenaar.

Het aperitief werd opgeluisterd met een modeshow van West-Friese klederdracht door enthousiaste vrijwilligers van de Vereniging Behoud Westfries Kostuum. De op vrolijke wijze door de presentatrice gegeven toelichting op de getoonde kledingstukken leidde regelmatig tot een schaterlach. Ter afsluiting van de dag genoten degenen die zich daarvoor hadden opgegeven, en dat was de grote meerderheid van de deelnemers, van een uitstekende blauwe hap.

Uit de reacties bij het afscheid bleek dat men zich prima had vermaakt en dat de dag een groot succes was. Dat succes was mede te danken aan de vele vrijwillig(st)ers van het museum en het vriendelijke en hard werkende horecapersoneel.

Foto's
Bekijk hier het fotoalbum>>
BewarenBewaren

Aanvullende informatie

  • Organisator: Werkgroep Postactieven

KVMO *** Wassenaarseweg 2 *** 2596 CH Den Haag *** T: 070 - 383 95 04 *** E: