Maritiem Evenement 2019 | Terugblik

Loosdrechtse Plassen
Tijd: 15.00 - 20.00 uur

Jaarlijks organiseert de Werkgroep Postactieven van de KVMO in september voor de postactieve en elders actieve leden een Maritiem Evenement. Getracht wordt ieder jaar een gevarieerd programma aan te bieden, steeds op een andere locatie. Centraal staat het weer ontmoeten van oud-marinecollega's in een informele setting.

ME2016

Maritiem Evenement 2019 - Terugblik

Ook dit jaar is het gelukt om een geslaagd Maritiem Evenement ter organiseren. Dit keer vond het evenement plaats in de middag uitlopend naar het begin van de avond. Op woensdag 4 september 2019 verzamelden vele postactieve en elders actieve leden zich samen met de voorzitter KVMO en de organiserende Werkgroep Postactieven op de Oud Loosdrechtse Dijk bij de Porseleinhaven. Het waren er wel bijna 150 deelnemers.


Maritiemevenement2019
Na ontvangst met koffie en diverse lekkernijen heette onze voorzitter KVMO Marc de Natris de deelnemers hartelijk welkom en praatte hij hen onder andere op hoofdlijnen bij over allerlei Defensie gerelateerde zaken. Ondertussen was de rondvaart al begonnen. Bij passage van de eerste sluis namen wij afscheid van Marc de Natris die elders andere verplichtingen had.

Daarna ging de rondvaart door. Het weer werkte niet altijd mee maar op enkele momenten kon men op het buitendek en vanuit de stuurhut de prachtige natuur bekijken en niet in de laatste plaats de prachtige kastelen, romantische theekoepels en buitenplaatsen.
Binnendeks werden er vele enthousiaste gesprekken gevoerd. Sommige jaargenoten hadden elkaar jaren niet gezien en kwamen elkaar hier tegen. Het cateringpersoneel voorzag iedereen van de nodige drankjes en hapjes en deed dat met veel enthousiasme. Vooral de oorlam met haring was een groot succes.

Traditioneel werd er een uitstekend Indonesisch buffet genuttigd. De verschillende gerechten waren zeer goed van kwaliteit en dat mag best bijzonder heten op een rondvaartboot waar je letterlijk een beetje moet schipperen met de ruimte.

Bij het afscheid nemen waren er vele fijne reacties en bleek wel dat het weer een zeer geslaagde dag was. Uiteraard zou dit niet mogelijk zijn geweest zonder het personeel van de Rederij Loosdrecht.

De foto's van het Maritiem Evenement (fotograaf Ton Weimer) zijn te bekijken op deze site onder 'Activiteiten', 'Fotoalbums'.


BewarenBewaren

Aanvullende informatie

  • Organisator: Werkgroep Postactieven

KVMO  |  Wassenaarseweg 2, 2596 CH Den Haag  |  070 - 383 95 04