Woelige Baren

Ter gelegenheid van de 125e jaargang van het Marineblad in 2015 is in november de jubileumuitgave Woelige Baren verschenen.

De achterkant van deze bijzondere uitgave vermeldt:

20150511coverwoeligebarenMet ‘Woelige baren’ viert de Koninklijke Vereniging van Marineofficieren de 125e jaargang van haar uitgave Marineblad. In deze jubileumuitgave staan 25 jaar Defensie, in het bijzonder de Koninklijke Marine, centraal. Deze kwart eeuw vormde de turbulente periode na het einde van de Koude Oorlog. Het waren ronduit woelige jaren, waarin
Defensie en de Koninklijke Marine zich probeerden aan te passen aan de nieuwe realiteit als gevolg van de veranderde veiligheidssituatie, onderwijl voortdurend kampend met een krimpend budget.
In ‘Woelige baren’ worden de afgelopen 25 jaar uitgewerkt aan de hand van vier thema’s: ’Het innen van het vredesdividend’, ‘De toekomst van Defensie’, ‘De KM verandert’ en ‘Het Marineblad als platform van de KVMO’.
Diverse auteurs spiegelen oudere artikelen uit het Marineblad aan het huidige tijdsbestek. Soms gebeurt dit door de oorspronkelijke auteur, dan weer door een ander. Zo is een mix ontstaan van een beeld van de tijd en de dynamiek van een tijdperk.

KVMO-leden en abonnees van het Marineblad hebben deze jubileumuitgave gratis ontvangen.

Redactie Woelige Baren: Onno Borgeld, Marion Lijmbach, Anselm van der Peet en Allard Wagemaker. Omvang: 100 blz, met illustraties.

Lees hier de inhoudsopgave.

Wilt u Woelige Baren ook ontvangen?
Na overmaking van € 7,95 op IBAN NL19INGB0000538707, tnv de Koninklijke Vereniging van Marineofficieren te Den Haag, wordt een exemplaar naar u toegestuurd.
Vergeet bij overschrijving niet uw adresgegevens te vermelden!

KVMO  |  Koninginnegracht 19, 2514 AB, Den Haag   |  070 - 383 95 04 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.