Marineblad nr. 3 - 2023

Marineblad nr. 3 - 2023
Vijftig jaar UK/NL Amphibious Force: een gebeurtenis meer dan waard om te vieren. Het vormen van deze binationale strijdmacht is een markant punt in de geschiedenis van de Koninklijke Marine en de Nederlandse krijgsmacht. Het is de eerste en inmiddels langstlopende vorm van samenwerking tussen twee NAVO-partners.

In deze speciale editie van Marineblad gaat dr. Anselm van der Peet (NIMH) dieper in op het nationale en internationale discours van het Korps Mariniers en de Royal Marines waarbinnen de samenwerking kon ontplooien. KOLMARNS Rob de Wit geeft aandacht aan de ontwikkeling van 50 jaar amfibische samenwerking en kijkt wat de toekomst zal brengen.

De redactie van Marineblad was in maart te gast bij de Nelson & de Ruyter-lezing in Londen, alwaar de eeuwenlange Brits-Nederlandse relatie gevierd werd met boeiende lezingen. KOLMARNS Edwin Hofma geeft als amphibious advisor een kijkje in de keuken bij MARCOM in Northwood en deelt zijn visie op de amfibische capaciteiten van Finland en Zweden.

Daarnaast roept KLTZ Paul Dröge op tot een hervatting van het maritiem-strategisch debatzal onze gastcolumnist zich verdiepen in de Nederlandse maritiem-industriële capaciteit.  

Verder:Logo UKNL50
En lees de columns van:LEES HET MARINEBLAD ONLINE 

KVMO  |  Wassenaarseweg 2, 2596 CH Den Haag  |  070 - 383 95 04