Marineblad nr. 5 - 2023

Marineblad nr. 5 - 2023
De bomvolle nieuwste editie van het Marineblad staat vanaf vandaag online. Hieronder volgt een greep uit de inhoud. Het nummer, alsook de losse artikelen, kunnen in PDF gedownload worden. 

Commandant Zr.Ms. Tromp KLTZ Yvonne van Beusekom schrijft speciaal voor Marineblad over lucht- en raketverdediging van de toekomst doormiddel van genetwerkt optreden. In 'Stiller, sneller, zuiniger' wijden LTZ1 (TD) Joos Bongartz en Michail Drakoulas uit over adaptive pitch control (APC), waarmee binnenkort op genoemd fregat getest gaat worden.
 

Recent vonden verschillende incidenten plaats op zee in en rondom de Arabische/Perzische Golf, die onder andere geopolitieke omstandigheden wellicht wat meer onder de aandacht zouden zijn gekomen. KTZ (LD) Martin Fink neemt de lezer mee langs deze ontwikkelingen. Daarbij wordt hij bijgestaan door KLTZ Peter de Groot, die vanuit de Arabische Emiraten (VAE) onze gastauteur is voor de rubriek Vanuit het buitenland.

In het kader van het Rampjaar 1672-1673 schrijft Daniël Turk een tweeluik over de zeeslagen bij Schooneveld en Kijkduin, dit jaar 350 jaar geleden. In deze editie volgt deel 2.

Verder in het Marineblad vertelt gastcolumnist dr. Jörg Noll over Nederlandse realpolitiek na 13 jaar Rutte en biedt het bestuur van de KVMO de Beschrijvingsbrief 2023 aan.


Verder:

En lees de columns van:

KVMO  |  Wassenaarseweg 2, 2596 CH Den Haag  |  070 - 383 95 04