Marineblad nr. 8 - 2023

Marineblad nr. 8 - 2023
De nieuwste editie van het Marineblad staat vanaf vandaag online. Hieronder volgt een greep uit de inhoud. Het nummer, alsook de losse artikelen, kunnen in PDF gedownload worden. 

De KVMO organiseerde op 22 november een seminar rond het thema personeel. In een terugblikkend artikel staan we stil bij de belangrijkste lessen van een bijzondere middag.

Rozemarijn Vlijm MA bestudeert in haar promotieonderzoek het leven aan boord Nederlandse marineschepen in de 19e eeuw. Haar onderzoek leidt haar naar de maatschappelijke discussie over lijfstraffen bij de marine, die ontstond nadat havenwerkers getuige waren van een boetedoening op het dek van Zr.Ms. Adder.

Het NIMH opent vanaf december de eerste gedigitaliseerde persoonsdossiers van de Koninklijke Marine. Waar deze dossiers eerder nog klaarstonden voor de papiercontainer, vormen zij nu een bijzondere inkijk in het leven en werk van Nederlandse krijgsmachtofficieren.

CDR Sebo Hofkamp is defensieattaché in de Verenigde Staten. Op de grootste ambassade van het Nederlandse rijk, richt de commandeur zich met zijn team op het profileren van de Nederlandse belangen in Amerika.

Tevens in het Marineblad blikt gastcolumnist dr. Jörg Noll van de NLDA terug op de verkiezingsuitslag, roept een aantal oud-officieren van de Marine Luchtvaartdienst (MLD) op tot de aankoop van langeafstandspatrouillevliegtuigen en bieden we een aantal recensies van recent verschenen boeken.Verder:

En lees de columns van:
Meer in deze categorie: « Marineblad nr. 7 - 2023

KVMO  |  Koninginnegracht 19, 2514 AB, Den Haag   |  070 - 383 95 04