December 2016

December 2016
In het laatste nummer van 2016 blikken we terug en vooruit. In zijn column noemt voorzitter KVMO 2016 een 'jaar van gemiste kansen voor Defensie', met name op het gebied van de arbeidsvoorwaarden. Twee historische artikelen analyseren bekende en minder bekende maritieme gebeurtenissen. Jelle Plesman beschrijft de aanleiding en het verloop van het bombardement op Algiers in 1816, Tico Onderwater behandelt het Amerikaans-Nederlandse commando op Curaçao tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Ko Colijn legt zijn eerste column, van 10 jaar geleden, tegen de huidige veiligheidssituatie op zee. Mbt piraterijbestrijding concludeert hij: 'Het lijkt een beetje op dweilen met de kraan open maar het dweilen heeft wel degelijk succes'. Dat zijn toch hoopvolle woorden. Helaas was dit zijn laatste column voor het Marineblad.

Er wordt ook volop vooruit gekeken. Zo komt er een Technologische Master aan de NLDA. Toine Vergroesen licht het opleidingsprogramma van 'Military Technology, Processes and Systems' toe. In de rubriek Reacties staan bijdragen die erop wijzen dat de discussie over de toekomst van de rol, taken en samenstelling van de KM leeft onder onze lezers.

Leest u ook vooral de column van Boeke, concerned Dutch citizen, die zich dit keer richt tot de nieuwe president van de VS, Donald Trump.
Meer in deze categorie: « November 2016

KVMO  |  Wassenaarseweg 2, 2596 CH Den Haag  |  070 - 383 95 04