Aanmelden KVMO Seminar 2019 gestart!

17 okt 2019
2748 keer
Aanmelden KVMO Seminar 2019 gestart!
***Update 20 november 2019: de aanmeldingstermijn is gesloten*** 

Vanaf vandaag kunt u zich met de button rechts op de pagina aanmelden voor het KVMO Seminar 'Overleeft Mare Liberum de 21ste eeuw?' op 29 november 2019 in Rotterdam.

Begin augustus legde Iran in de Straat van Hormuz een Britse olietanker aan de ketting, omdat het de Iraanse regelgeving zou hebben overtreden. Deze actie volgde op een in beslagname van een Iraanse olietanker bij Gibraltar door de Britten. In de strategisch gelegen Zuid-Chinese Zee versterkt China zijn invloed, onder meer door het aangaan van confrontaties met Vietnamese/Filipijnse vissers, de meest recente in juli van dit jaar, en de bouw van kunstmatige eilanden.

Deze twee actuele voorbeelden laten de toenemende complexiteit zien van de vrije doorvaart op zee als gevolg van polariserende geopolitieke ontwikkelingen. Maar ‘vrije doorvaart’ en de betekenis daarvan voor onze economie en veiligheid reiken verder dan de vaarroutes. Ook in het cyberdomein staat ‘Mare Liberum’ steeds vaker onder druk, veelal zonder dat we het weten.

Hoe zorgen we ervoor dat de vrije handelsroutes over zee en ons internet in de huidige turbulente geopolitiek toegankelijk blijven en welke maatregelen zijn daarvoor nodig?

Vijf gerenommeerde sprekers, prof. Rob de Wijk, dr. Rogier Creemers, mr. Patrick de Graaf, KTZ mr. Niels Woudstra en KTZ b.d. ir. Jeroen Franken nemen u mee in de wereld van de vrije doorvaart, met een focus op de verhouding met China.

Bekijk hier het programma>>


Datum  Vrijdag 29 november 2019
Tijd 10:00 - 16:00 uur
Locatie   Hal4 aan de Maas
Watertorenweg 200, 3063 HA Rotterdam

KVMO  |  Wassenaarseweg 2, 2596 CH Den Haag  |  070 - 383 95 04