KTZT b.d. ir. S.J.J. Hoffmann overleden

29 mrt 2021
248 keer
KTZT b.d. ir. S.J.J. Hoffmann overleden
Met leedwezen maakt het hoofdbestuur van de KVMO het overlijden bekend van haar erelid KTZT b.d. ir. S.J.J. (Jan) Hoffmann op 26 maart jongstleden. Hij is 88 jaar oud geworden.

Vanaf 1969 was KTZT b.d. Jan Hoffmann nauw betrokken bij de KVMO: eerst twee jaar als hoofdbestuurslid, vervolgens van begin 1974 tot april 1976 als voorzitter en van mei 1976 tot juli 1978 opnieuw als lid van het hoofdbestuur.

Jan Hoffmann was tot voor kort nog een actief en betrokken lid. Hij miste bijna geen enkele Algemene Vergadering en nam deel aan de KVMO-Veteranendagen. Ook schreef hij geregeld voor het Marineblad. In een opinie-bijdrage in het novembernummer van 2020 stak hij zijn ergernis over de bekladding van het monument van Piet Hein in juni van dat jaar niet onder stoelen of banken: ‘Je kunt maar beter niet kwaadspreken over Piet Hein, want uit onderstaande zou toch moeten blijken dat over hem vooral veel goeds valt te vertellen.’

Onder zijn voorzitterschap veranderde de VMO van een gezelligheidsvereniging naar een belangenvereniging met een eigen, onafhankelijk geluid. Uit dankbaarheid en erkenning voor zijn grote inzet voor de vereniging werd hem in mei 1976 het erelidmaatschap toegekend.

Het hoofdbestuur wenst zijn familie veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.

KVMO  |  Wassenaarseweg 2, 2596 CH Den Haag  |  070 - 383 95 04