Marinedagen vinden in 2022 weer doorgang

13 juni 2022
92 keer
Impressie Marinedagen 2017 Impressie Marinedagen 2017 Bron foto: Ministerie van Defensie
Na enkele jaren van afwezigheid zullen op zaterdag 9 en zondag 10 juli de poorten van de Nieuwe Haven in Den Helder weer opengaan voor publiek tijdens de Marinedagen. Tijdens deze maritieme dagen worden jong en oud uitgenodigd om kennis te maken met de Koninklijke Marine.

Schepen waar een bezoek aan gebracht worden zijn luchtverdedigings- en commandofregat Zr.Ms. Tromp en het amfibische transportschip Zr.Ms. Rotterdam. Daarnaast zullen enkele buitenlandse schepen aanwezig zijn in de haven voor een rondleiding. Ook zijn er diverse activiteiten, zoals het vliegen met drones en een fysieke uitdaging in het mariniersdorp.

Naast alle activiteiten geeft de Koninklijke Marine ook enkele demonstraties. Hierbij laat de organisatie haar operationele kant zien met amfibische en counterdrugsoperaties, samen met onder andere de kustwacht, drones, de mijnendienst en de snelle FRISC’s.

De Koninklijke Marine geeft tijdens de Marinedagen een blik in de toekomst met het thema ‘Workforce of the future’. Met dit thema richt de marine zich op de toekomstige arbeidskrachten.

Het Marineterrein is zaterdag en zondag van 9.00 uur tot en met 17.00 uur open. Voor meer informatie kunt u ook terecht op www.defensie.nl/marinedagen.

KVMO  |  Wassenaarseweg 2, 2596 CH Den Haag  |  070 - 383 95 04