De nieuwste editie van Marineblad is uit!

06 feb 2023
310 keer
De nieuwste editie van Marineblad is uit!
Het eerste Marineblad van 2023 verschijnt in een nieuw jasje. In aanloop naar februari is achter de schermen hard gewerkt om de voor de lezer zo bekende elementen te behouden en te versterken onderwijl het uiterlijk te verfrissen. Wij wensen u veel leesplezier!

KLTZ Yvonne van Beusekom is commandant van Zr.Ms. Tromp. Gedurende 2022 waren verschillende marineschepen van de Koninklijke Marine onderdeel van SNMG1 en fungeerden zij onder andere als vlaggenschip van het vlootverband. In dit artikel komt de taak van SNMG1 in de context van de oorlog in Oekraïne aan bod, waarbij de deployment van het Luchtverdedigings- en Commandofregat (LCF) Zr.Ms. Tromp centraal staat.

Ivonne van Vliet onderzoekt in 'Veiligheid van informatie' de mogelijkheden die blockchain-technologie kan bieden voor het onderhoud van het Nederlandse defensiematerieel. Met de luchtvaartindustrie als pionier van deze informatiestroom ontstaan kansen voor overheden om deze technologie toe te passen in de krijgsmacht.

KLTZ (SD) Caecilia van Peski schrijft als gastcolumnist over haar ervaringen op Arabat Spit, een landtong in de Zee van Azov waar het Oekraïnse leger en Russiche separatisten in 2015 onderhandelingen troffen voor het demilitariseren van een gebied met kritieke energie-infrastructuur.

Conservator collectieontwikkeling Leon Homburg geeft een kijkje in de nieuwe expostie van het Marinemuseum, met daarin opgenomen een unieke Jane Naval War Game uit 1899.

LTZ2 Kenneth Lelieveld schrijft vanuit Abu Dhabi over zijn plaatsing bij het European-led Maritime Awareness in the Strait of Hormuz (EMASoH). Lelieveld, die hier geplaatst is als Public Affairs Officer (PAO), geeft een kijkje in zijn dagelijkse werkzaamheden. Van het meevoeren met offshore patrol vessels tot het ontvangen van de minister van Buitenlandse Zaken.

En verder: de cartoon van Henk Boomstra, recensies & signalementenen hebben we de columns van de voorzitter KVMO, Theo Brinkel en Berend van de Kraats.

LEES VERDER...


KVMO  |  Wassenaarseweg 2, 2596 CH Den Haag  |  070 - 383 95 04