Van Hengel-Spengler prijs 2015

Van Hengel-Spengler prijs 2015
Ben jij de maritieme innovator van de toekomst? Ding mee naar de Van Hengel-Spengler prijs, ingesteld door de Koninklijke Marine voor de beste operationele innovatie door jonge studenten! 

Inschrijven kan tot 19 juni 2015. Tijdens het Maritime Awards Gala 2015 wordt de Van Hengel-Spengler prijs van de Koninklijke Marine uitgereikt. 

De Van Hengel-Spengler prijs past bij het innovatieve karakter van de Koninklijke Marine en is voor het eerst in 2013 uitgereikt toen de zeemacht haar 525 jarig bestaan vierde. De prijs is vernoemd naar twee marineofficieren die begin 20e eeuw de basis legden voor het vercijferen van berichten via een roterende machine. Uit dit idee is de beroemde Duitse 'Enigma' machine voortgekomen, die weer heeft geleid tot inspanningen aan Engelse zijde om de vercijfering te doorbreken. De Engelse geleerde Alan Turing ontwikkelde op basis hiervan de concepten van een computer.

Deelname
Deelname aan de prijs staat open voor studenten tot 35 jaar die hun onderzoek hebben verricht in het kader van een algemene studie, vakopleiding of vervolgstudie in een maritiem vakgebied op WO of HBO niveau. Het onderzoek moet – kunnen – leiden tot nieuwe inzichten, concepten of innovaties die bijdragen aan het verbeteren van de operationele inzet van marine-eenheden.

Jury
De onafhankelijke jury zal bestaan uit maritieme deskundigen van de Technische Universiteit Delft, de Technische Universiteit Twente, het 'Maritime Research Institute Netherlands', de Nederlandse Defensie Academie en de Koninklijke Marine. De jury beoordeelt de binnengekomen voorstellen en kan aanvullende informatie opvragen of desgewenst externe expertise inschakelen voor de beoordeling.

Prijs
De beste operationele innovatie wordt beloond met toegang tot de masterstudie 'Militaire Techniek' als die naar verwachting medio 2016 van start gaat bij de faculteit Militaire Systemen en Technologie op Het Koninklijk Instituut voor de Marine in Den Helder. Daarnaast ontvangt de winnaar het symbolische bedrag van €527,-, waarmee de link naar de leeftijd van de zeemacht wordt gelegd. De prijs wordt uitgereikt tijdens het Maritime Awards Gala in november. De genomineerden worden hiervan tijdig op de hoogte gesteld.

Indiening van voorstellen
Studenten kunnen zich tot uiterlijk 19 juni 2015 aanmelden. Bij de aanmelding dienen de volgende gegevens bekend te worden gesteld:
- personalia van de kandidaat
- studie in het kader waarvan het onderzoek is gedaan
- omschrijving (maximaal 150 woorden) van het onderzoek
- periode waarin het onderzoek is uitgevoerd
- toepassing van het onderzoek in de praktijk
- de toegevoegde waarde voor de operationele inzet op militair-maritiem gebied
- het onderzoeksrapport in PDF formaat

U kunt uw inzendingen richten aan:
Kapitein-ter-zee Eugene Pel
p.a.:
+31 70 3162704 | www.maritime-awards.nl

Download hier de pdf van dit bericht.

KVMO  |  Wassenaarseweg 2, 2596 CH Den Haag  |  070 - 383 95 04