×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 931 niet laden

WGPA verslag KVMO 64 jarigendag 12 mei

21 mei 2015
3018 keer
WGPA verslag KVMO 64 jarigendag 12 mei
De KVMO 64-jarigendag op 12 mei 2015: van UKW naar pensioen

Dit voorjaar is opnieuw de KVMO 64-jarigendag gehouden. Deze dag is bestemd voor alle KVMO-leden die het komende jaar de pensioengerechtigde leeftijd van 65 jaar bereiken. Deze bijzondere dag wordt gekenmerkt door informatie, ontmoeting met oude bekenden en een boeiend programma.

Op dinsdag 12 mei waren 60 genodigde oud-marineofficieren en partners aanwezig in het Marine Evenementen Centrum bij het Marine-etablissement te Amsterdam. Het was een belangrijke dag: er werd uitgebreid informatie verstrekt rond de overgang van UKW naar pensioen en werd uitleg gegeven over de ontwikkelingen bij de Koninklijke Marine. Maar ook was er volop ruimte voor ontmoeting en gesprek binnen een actief programma.

Dagvoorzitter KTZ b.d. Huibert van Eijsden lichtte de bijeenkomst toe en gaf het woord aan de voorzitter van de KVMO, KLTZ Marc de Natris. Deze schetste een duidelijk beeld van de ontwikkelingen binnen de KVMO en van de CAO onderhandelingen met Defensie, waarvan de eerste resultaten landelijk met de KVMO-leden worden besproken.

De heer Fred Lardinois, voorlichter van het ABP, gaf uitgebreide informatie voor de KVMO-leden die volgend jaar met pensioen gaan. Zijn uitleg was duidelijk: de hoogte van het pensioen wordt bepaald door de opbouw van het aantal pensioenjaren, door het jaarlijkse inkomen en door de AOW. Let op: de eerste maanden als 65-jarige ontvangt u nog geen AOW. En dat aantal maanden loopt de komende jaren snel op. Vanwege de nog steeds te lage dekkingsgraad bij het ABP is er ook weinig zicht op inflatiecorrectie voor het komende jaar.

Vervolgens sprak MAJ b.d. Albert Lok van de NOV over de belastingregelgeving die van belang is voor degenen die met pensioen gaan. Belangrijke tip: houdt u er rekening mee dat u over uw AOW zelf loonheffing moet betalen en zet dat bedrag alvast terzijde op de spaarrekening wanneer u uw maandelijkse AOW gaat ontvangen!

KTZ Ronald Blok, Hoofd afdeling Maritiem Optreden bij de Defensiestaf Directie Plannen, gaf een prima uiteenzetting over de beoogde nieuwbouwplannen voor de Koninklijke Marine: vervanging van de onderzeeboten, de mijnenjagers en de M-fregatten is op termijn dringend gewenst. Hij daagde de aanwezigen uit om te blijven meedenken met de KM en zich te blijven inzetten voor een gunstig maatschappelijk en politiek klimaat.

De heer drs. Ruud Harbers, arts en psycholoog, noemde in zijn bijdrage drie zaken die voor de deelnemers aan deze dag van belang zijn: werk aan je zelfredzaamheid, blijf voldoende bewegen en eten, zorg voor zingeving in je leven. Leef gezond en geniet van een goed glas rode wijn bij de maaltijd!

Na de presentaties ontmoetten de aanwezigen elkaar bij een gezellige borrel in de lounge, waarna een heerlijk Indisch buffet werd geserveerd. Na de lunch vertrokken we naar de steiger, waar de rondvaartboot gereed lag. We werden onderhouden met een prachtige architectonische vaartocht door het oostelijke havengebied en door enkele grachten van Amsterdam, waarbij onze gids mevrouw Van Breda ons uitgebreid informeerde. Het was een boeiende en interessante dag!

De informatie van deze KVMO 64-jarigendag kan worden gelezen en gedownload op

http://www.kvmo.nl/kvmo/statuten-en-alg-reglement/voor-postactieven-en-veteranen.html


De foto's zijn te vinden via onderstaande link

https://picasaweb.google.com/108894562285116579692/KVMO64jdag2015


KVMO  |  Wassenaarseweg 2, 2596 CH Den Haag  |  070 - 383 95 04