Joint Expeditionary Force een feit

01 dec 2015
2181 keer
Joint Expeditionary Force een feit Bron foto: ministerie van Defensie
Gisteren hebben in Londen de ministers van Defensie van Denemarken, Estland, Letland, Litouwen, Nederland, Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk hun handtekening gezet onder de het oprichtingsdocument van de Joint Expeditionary Force (JEF).

De JEF is een snelle reactiemacht die overal ter wereld inzetbaar is in geval van een crisis. Het wordt een expeditionaire eenheid voor snelle inzet, opgebouwd rond Britse eenheden, concepten en voorzieningen.

Tegelijkertijd richt de JEF zich op gezamenlijk oefenen en trainen om de interoperabiliteit te verhogen. De Nederlandse inbreng bestaat in eerste instantie uit het Nederlandse deel van de UK/NL Amphibious Force, bestaande uit eenheden van het Korps Mariniers en schepen, waaronder Zr. Ms. Karel Doorman.
(bron Ministerie van Defensie)

Reactie KVMO
De KVMO onderschrijft het belang van de Joint Expeditionary Force. Door de samenwerking kan het Nederlandse veiligheidsbelang waar ook ter wereld in tijden van crisis, maar ook bij vredes- of humanitaire missies van de EU of VN worden verdedigd dan wel gediend.

KVMO  |  Wassenaarseweg 2, 2596 CH Den Haag  |  070 - 383 95 04