Nieuwe baksmeester PA afdeling Noord

11 juli 2016
2133 keer
Rechts scheidend baksmeester Ko de Wolf en links zijn opvolger, Peter van Maurik. Rechts scheidend baksmeester Ko de Wolf en links zijn opvolger, Peter van Maurik.
Onze zeer gewaardeerde collega Ko de Wolf heeft dinsdag 5 juli 2016 tijdens de gezellige Postactievenborrel  het stokje overgedragen aan Peter van Maurik. Want als je 80 jaar bent wordt het toch tijd om het aan een jongere collega over te laten.

Wat valt er over Ko te vertellen? Ko is 25 jaar baksmeester geweest en al die tijd heeft hij zich met veel elan ingezet voor de postactieven in Den Helder en omgeving. Voor hen organiseerde hij evenementen en excursies. Of het nu een bezoek was aan een oorlogsschip, een broodfabriek, banketbakkerij, tomatenkwekerij, greenery, of een hindoestaanse tempel, je kon het zo gek niet bedenken of hij organiseerde het. Er was altijd grote belangstelling en na afloop een nasimaaltijd of, de laatste jaren, een lunch in de Marineclub.

Hoewel de Marineclub een bolwerk is van marineofficieren waren ook de andere postactieve officieren van de krijgsmacht zeer welkom. Bij Ko was ook altijd de gedragsregel jasje/dasje. Hij, en met hem veel andere postactieve officieren, vond het maar niks dat de tenueregels in de Marineclub werden versoepeld en hij vroeg zich altijd af of je daar het bestaansrecht mee kon redden. Met andere woorden: bij elke PA-borrel was (en is)  iedereen keurig gekleed.

Zo’n 40, 45 jaar geleden werd er in de Marineclub een borrelclubje opgericht dat jaren later uitmondde in een echte Postactievenborrel met een baksmeester, die naar later bleek, ook rayonofficier van de KVEO werd. In 1990 werd Ko zowel baksmeester als rayonofficier.
Ko is een voortreffelijke baksmeester geweest. Met een mooi boek, aangeboden door de nieuwe baksmeester, is van een imposante persoonlijkheid afscheid genomen. Maar we zullen Ko nog jaren bij de borrel blijven ontmoeten.

Hennie van Wilgenburg

KVMO  |  Wassenaarseweg 2, 2596 CH Den Haag  |  070 - 383 95 04