Emoties rondom het AOW-gat lopen verder op

01 dec 2016
1991 keer
Emoties rondom het AOW-gat lopen verder op
Steeds meer oud-militairen sturen hun ‘Jeneverkruizen’ op naar politiek Den Haag om hun zware teleurstelling te uiten. Sinds jaar en dag worden politici loyaal gesteund door militairen om, daar waar nodig geacht, de democratie, vrede en veiligheid waar ook ter wereld te beschermen en te verdedigen.

De militairen zijn teleurgesteld omdat hun belangen niet worden beschermd door dezelfde politici. Vanuit hun bijzondere positie worden ze ontslagen en vervolgens geconfronteerd met een AOW-gat dat kan oplopen tot ruim € 500,00 netto per maand in de periode tussen pensionering en de AOW-gerechtigde leeftijd.

De landelijke media heeft de afgelopen dagen veel aandacht besteed aan dit onrecht. In het Dagblad van het Noorden vertelt KVMO-lid LTZ1 b.d. Paul Joosten zijn persoonlijk verhaal.

Volgende week donderdag wordt de motie om militairen te compenseren voor het onrecht ter stemming gebracht. Als de VVD en de PVDA volharden in hun standpunt kan het AOW-gat alleen nog maar worden gerepareerd door de rechter. De KVMO, via GOV|MHB, zal indien nodig via een rechtsgang tot op het hoogste niveau blijven doorvechten tegen dit onrecht dat militairen wordt aangedaan.

Lees ook de petitie van de defensiebonden over het AOW-gat>>

KVMO  |  Wassenaarseweg 2, 2596 CH Den Haag  |  070 - 383 95 04