Johan de Witt Conferentie 2017 - De maritieme ambities van Rusland

15 juni 2017
1644 keer
Johan de Witt Conferentie 2016. Johan de Witt Conferentie 2016.
Nederland staat aan de vooravond van een aantal belangrijke politieke besluiten, als het gaat om de modernisering van haar marinevloot. De huidige marineschepen hebben een gemiddelde leeftijd van rond de twintig jaar en zijn nodig aan vervanging toe. Achter de schermen wordt daarom hard gewerkt aan het ontwerp van nieuwe schepen en onderzeeboten, die zijn opgewassen tegen de maritieme dreiging van de komende decennia.

Om stil te staan bij de omvang van die dreiging, wordt op donderdag 31 augustus in Rotterdam de Johan de Witt Conferentie gehouden. Het thema van de conferentie is de verhoging van de Russische maritieme activiteiten en de dreiging voor de westerse maritieme belangen die hier vanuit gaat.

De Johan de Witt Conferentie is Nederlands grootste maritiem strategische conferentie. Deze wordt jaarlijks georganiseerd bij de start van de Wereldhavendagen. Tijdens de bijeenkomst ligt de focus op het duiden van de Russische handelingen, het begrijpen van de achterliggende doelstellingen en het verkennen van de gevolgen voor de Europese maritieme belangen.

Lees verder, ook voor aanmelden, bij Activiteiten>>

KVMO  |  Wassenaarseweg 2, 2596 CH Den Haag  |  070 - 383 95 04