Herdenking Zr. Ms. Adder

07 juli 2017
1883 keer
Herdenking Zr. Ms. Adder
Woensdagmiddag, tijdens de herdenking op de boulevard van Scheveningen van de ramp met Zr. Ms. Adder, zijn enkele toespraken gehouden en Omroep West heeft opamens gemaakt.

5 juli 2017 - Vandaag, woensdag 5 juli 2017, is het precies 135 jaar geleden dat vlak voor de kust van Scheveningen de rammonitor Zr. Ms. Adder met man en muis verging. De ramp was de aanleiding voor oprichting van de (voorloper van de) KVMO.

Vanmiddag zal voor de eerste keer na de plaatsing van het monument aan de boulevard van Scheveningen een plechtige herdenking plaatsvinden, waarbij de opvarenden worden herdacht die omkwamen bij de ramp met Zr. Ms. Adder.

De herdenking vindt plaats op de boulevard, ter hoogte van de loopbrug van de vuurtoren, en begint om 17.00 uur. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door de Tamboers & Pijpers van het Korps Mariniers. Vlootpredikant Oosterhuis houdt een korte overweging, gevolgd door een minuut stilte en het Wilhelmus. Daarna worden kransen gelegd door onder andere de gemeente Den Haag, het bestuur van de Stichting Gedenkteken Zr. Ms. Adder, de Koninklijke Marine en de KVMO.

Als eerbetoon aan de omgekomen bemanning zal een Dornier van de Kustwacht met een fly-past overvliegen en zal het vaartuig Zeearend van de Kustwacht op zee de positie markeren waarop de Adder ten onder ging.

Lees meer over de ramp>> en over de Schting Gedenkteken Zr. Ms. Adder>>

KVMO  |  Wassenaarseweg 2, 2596 CH Den Haag  |  070 - 383 95 04