Maritiem Evenement 2017

Maritiem Evenement 2017
Het Maritiem Evenement vindt dit jaar plaats op woensdag 6 september 2017 in Museum Broeker Veiling in Broek op Langedijk.

<<Aanmelden via de blauwe button hiernaast of op de homepage, uiterlijk 31 juli!>>

Programma
Het evenement begint met een ontvangst (10.30 – 11.00 uur) in het Museum Broeker Veiling, Museumweg 2-4, Broek op Langedijk. Die ontvangst vindt, afhankelijk van het aantal deelnemers plaats in het restaurant van gebouw 'De Toekomst' of van gebouw 'Verleden'. Na de ontvangst met koffie en een Broekerbol heet de voorzitter van de KVMO, KLTZ Marc de Natris, u welkom.
Vervolgens verzorgt een gastspreker in de bijzondere vergaderzaal 'Achtervloer' in gebouw 'Verleden' een presentatie. We streven naar een presentatie over de actuele situatie bij het Commando Zeestrijdkrachten.

Na een uitgebreide West-Friese koffietafel worden de deelnemers verdeeld in twee groepen. Eén groep maakt een rondleiding door het Veilinggebouw, de andere groep maakt vanuit het veilinggebouw een rondvaart door het Rijk der Duizend Eilanden. Na circa een uur wisselen de groepen elkaar af. Nadat beide groepen de twee programmadelen hebben gevolgd, nemen de deelnemers plaats op de authentieke veilingbanken van de handelaren. De spanning is voelbaar als de veilingmeester de groenten aanprijst en een van de deelnemers de veilingklok stopt en de prijs bepaalt. Maar wie het winnende bod uitbrengt, moet ook betalen! Gelukkig gaat het om kleine hoeveelheden: bijvoorbeeld twee komkommers, een bloemkool of twee appels.

Na de veiling begeven wij ons voor het aperitief naar de voor- en bovenvloer in gebouw 'Verleden'. Tijdens het aperitief wordt u vermaakt met de modeshow van de “Vereniging tot behoud van het Westfries kostuum”. Een bijzondere show, omdat hierbij de authentieke West-Friese streekdracht rond 1900 centraal staat. De presentatie is in handen van Marius de Haas die u in onvervalst West-Fries dialect op enthousiaste, humoristische en onnavolgbare wijze uitleg geeft over de vele details die in de kleding zijn verwerkt.

Gezamenlijk buffet
Voor belangstellenden wordt een gezamenlijk Indisch buffet verzorgd op de voor- en bovenvloer van gebouw 'Verleden'. Uw deelname aan het Indische buffet à € 26,20 (inclusief 2 consumpties) per persoon dient u kenbaar te maken bij inschrijving. De KVMO hecht aan een grote deelname aan dit afsluitende buffet!

Uitnodiging
Alle postactieve en elders actieve leden waarvan de KVMO het e-mailadres heeft, hebben eind juni per e-mail een uitnodiging voor het Maritiem Evenement ontvangen. Bent u KVMO-lid, postactief of elders actief, en heeft u geen e-mail met uitnodiging ontvangen? Neemt u dan svp contact op met het secretariaat van de KVMO

- Download hier de uitnodigingsbrief met het programma>>
- Download hier de routebeschrijving>>

Aanmelden
Bij voorkeur via de blauwe button 'Aanmelden ME KVMO' op de homepage of hiernaast. Aanmelden kan tot 31 juli 2017.

Belangrijk: u kunt zich ook aanmelden via het antwoordformulier in de uitnodigingsbrief. Downloadt u in dat geval svp de uitnodigingsbrief hierboven.
Bewaren

KVMO  |  Wassenaarseweg 2, 2596 CH Den Haag  |  070 - 383 95 04