Wereldhavendagen 2017

29 aug 2017
173 keer
Wereldhavendagen 2017
Rotterdam maakt zich op voor de veertigste editie van de Wereldhavendagen, met als thema ‘Werelds!’. Dit grootste maritieme evenement van Nederland, dat jaarlijks honderdduizenden bezoekers trekt, opent 1, 2 en 3 september a.s. haar deuren voor het publiek.

Grootste publiekstrekker van de Wereldhavendagen is het speciale-lading-schip BigRoll Baffin, dat al ligt afgemeerd aan de Parkkade in Rotterdam. Daar wordt het schip momenteel voorbereid op de ontvangst van vele duizenden bezoekers en haar varende hoofdrol tijdens de muzikale show op de zaterdagavond.

Koninklijke Marine
De Koninklijke Marine is traditiegetrouw aanwezig met een groot aantal schepen. Daaronder bevindt zich onder andere Zr. Ms. Karel Doorman, het grootste schip van de marine. Ook schepen zoals het luchtverdedigings- en commandofregat Zr. Ms. Tromp, patrouilleschip Zr. Ms. Holland en de onderzeeboot Zr. Ms. Bruinvis zijn aanwezig. Leden van het Korps Mariniers verzorgen een programma op de Parkkade, waar zij operationele activiteiten voor jong en oud organiseren.

wereldhavendagen.nl>>

wereldhavendagen.nl/programma/>>

KVMO  |  Wassenaarseweg 2, 2596 CH Den Haag  |  070 - 383 95 04