Zoveel voor zo weinig; dat kan toch niet!

22 mei 2017
2239 keer
Minister van Defensie Hennis-Plasschaert ontvangt het rapport ‘De Marine en Marinebouw Cluster; Een ecosysteem onder druk’ van de voorzitter van de stichting NIDV, mevrouw Peijs. Minister van Defensie Hennis-Plasschaert ontvangt het rapport ‘De Marine en Marinebouw Cluster; Een ecosysteem onder druk’ van de voorzitter van de stichting NIDV, mevrouw Peijs.
Op maandag 15 mei jl. werd bij VNO-NCW het symposium ‘Het Nederlands Marinebouw Cluster: klaar voor Next Level’ gehouden. Tijdens het symposium werd het rapport ‘Een ecosysteem onder druk’ gepresenteerd, uitgebracht door Nederland Maritiem Land, Netherlands Maritime Technology en de Stichting voor de Nederlandse Industrie Defensie en Veiligheid.

In dit rapport, aangeboden aan minister van Defensie Hennis-Plasschaert, staat dat het marine-ecosysteem, voorheen bekend als De Gouden Driehoek, zwaar onder druk staat. De gevolgen van de decennialange bezuinigingen op Defensie hebben het marinebouwcluster tot de rand van de afgrond gebracht. Niet alleen de bezuinigingen maar ook ‘het braafste jongetje van de klas willen zijn’ is debet aan het feit dat het verdienvermogen van het Nederlandse marinebouwcluster, een zelfscheppende maakindustrie, voor Nederland verloren dreigt te gaan.

Daar waar andere Europese landen hun defensie-industrie beschermen zodat zij hun orders niet Europees hoeven aan te besteden, verzuimt Nederland dit te doen. Het gevolg is dat aanbesteedprocedures van vervangingsprojecten onnodig lang duren en het gevaar bestaat dat orders in het buitenland worden geplaatst zodat er van positieve inverdieneffecten in Nederland geen sprake meer is.

In 2015 was de productiewaarde van bedrijven in het marinebouwcluster ongeveer 3 miljard euro, waarvan 1 miljard militair was gerelateerd. De militaire component staat echter onder druk. De afgelopen jaren heeft het marinebouwcluster nog kunnen profiteren van het ‘launching customer’ principe. Dit is het principe dat afgeleide platformen en/of producten van de door onze marinebouwcluster gebouwde ‘state of the art’ marineschepen zeer gewenst zijn bij andere landen en dus exportinkomsten en werkgelegenheid genereren. Bijkomend voordeel is dat Nederland relatief goedkoop de beschikking krijgt over technische geavanceerde wapensystemen.

Door de bezuinigingen van afgelopen jaren zijn er geen hoog geweldspectrum fregatten en onderzeeboten meer gebouwd. De M-fregatten zijn inmiddels ongeveer 30 jaar oud en moeten hoognodig worden vervangen. Over deze vervanging is echter nog steeds geen politiek besluit genomen. Het gevolg hiervan is dat niet alleen dat onze marine met sterk verouderd materieel moet rondvaren, maar ook dat belangrijke kennis en kunde binnen onze marinebouwcluster snel aan het verdwijnen is! En dit gevolg moet niet worden onderschat. Want als deze kennis en kunde is verdwenen is het nog maar de vraag of, en zo ja hoe lang het duurt om deze kennis weer te vergaren. ‘Use it or lose it’!

Ons marine ecosysteem is uniek in de wereld. Iedere euro die het kabinet via de Koninklijke Marine in dit ecosysteem investeert wordt minimaal terugverdiend. Naast het terugverdienen kan het Nederlandse kabinet door middel van haar ‘state of the art’ marineschepen een belangrijke bijdrage leveren aan wereldwijde veiligheid op en vanaf zee. Veiligheid op zee die van groot belang is voor de Nederlandse economie, die immers voor een belangrijk deel afhankelijk is van export en import over zee. Veiligheid op zee voor onze havens, die van groot belang zijn voor het Europese achterland. Het is dan ook vreemd dat onze politici het belang van investeren in onze marine vooralsnog niet inzien. Het is eveneens vreemd dat op het symposium voornamelijk marinecluster gelieerde personen aanwezig waren.

Nederland is nog steeds niet wakker geschud. De geconstateerde zeeblindheid past niet bij een maritieme natie. We staan nog steeds met de rug naar de zee. En ook dat is vreemd. Zonder (maritieme) veiligheid zal er namelijk geen sprake zijn van welzijn en welvaart. Geen sprake zijn van onderwijs, zorg, of een ‘groener’ Nederland. Laat staan van investeren in deze belangrijke zaken voor ons Nederlanders. Alles begint namelijk bij veiligheid.

Mijn oproep is dan ook: begin weer met investeren in, onder andere, de Koninklijke Marine. Onze marine is het investeren meer dan waard omdat het goed is voor alle Nederlanders en de investeringskosten ook nog eens worden terugverdiend. En dat zou de Nederlanders zeker moeten aanspreken: zo veel voor zo weinig!

Reageren op deze weblog

KVMO  |  Wassenaarseweg 2, 2596 CH Den Haag  |  070 - 383 95 04