Postactievenpas

De postactievenpas is bedoeld voor burgerambtenaren en militairen van wie de actieve dienst is beƫindigd door (functioneel) leeftijdontslag, pensioen of na een dienstverband van minimaal 12 jaar.

Naast herkenbaarheid en erkenning kan de postactieve burgerambtenaar of militair met de pas een gratis abonnement naar keuze voor een tijdschrift van een defensieonderdeel aanvragen.

Van belang te vermelden dat de oude pas "de pas gewezen militairen", de z.g. LOM-pas, eind 2010 is komen te vervallen en vervangen wordt door de nieuwe (oranje) algemene postactievenpas.

Om voor deze pas in aanmerking te komen dient men te voldoen aan de definitie van postactieven zoals vermeld in artikel 1c van de Regeling reĆ¼niefaciliteiten veteranen, oorlogs- en dienstslachtoffers en postactieven: "Gewezen militairen en burgerlijke ambtenaren van Defensie die ten minste twaalf jaar tot het beroeps- of reservepersoneel hebben behoord dan wel een vaste aanstelling als burgerlijk ambtenaar bij Defensie hebben gehad."
Anders dan een defensiepas is deze pas geen toegangspas.

U kunt deze pas aanvragen via dit aanmeldingsformulier.

KVMO  |  Koninginnegracht 19, 2514 AB, Den Haag   |  070 - 383 95 04 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.