KVMO roept op tot werkbare oplossing afronding reorganisaties
Shutterstock | 696789439

KVMO roept op tot werkbare oplossing afronding reorganisaties

Al enige tijd liggen reorganisaties stil door het niet doorgaan van de begeleidingscommissie personele implementatie (BCO-PI, ook wel BCO-3). De BCO PI beoordeelt of het personeelsvullingsplan van een reorganisatie op een zorgvuldige en rechtmatige wijze tot stand is gekomen. Om dit te doen maakten sociale partners gebruik van namenlijsten. Het gebruik van deze namenlijsten past echter niet binnen de AVG, er moet dus een andere manier komen om de controle in de BCO-3 uit te voeren. Het overleg hierover tussen sociale partners verloopt echter moeizaam.

Het is volstrekt duidelijk dat helemaal niemand bij de huidige situatie gebaat is. De mensen die wachten op de afronding van een reorganisatie niet, de onderdelen waar die reorganisatie plaatsvindt niet, de defensieonderdelen niet en ook sociale partners niet. De KVMO wil dat er zo snel mogelijk een werkbare oplossing komt, zodat we de reorganisaties kunnen afronden en we de stappen kunnen maken om de gevechtskracht verder op orde te krijgen en te gaan zorgen dat de krijgsmacht eindelijk weer haar grondwettelijke taken kan uitvoeren.

Liever nu een tijdelijke oplossing die we af en toe moeten bijsturen, dan wachten op een procedure die wellicht waterdicht is, maar ook nog lang op zich kan laten wachten. Dat er de afgelopen jaren zaken in het proces, ook van defensiezijde, niet goed zijn aangelopen, is helemaal waar. Het terugkijken daarop en erin blijven hangen dient zoals gezegd nu echter helemaal geen doel. We moeten voorwaarts en dat kunnen we alleen in gezamenlijkheid doen.

KVMO  |  Koninginnegracht 19, 2514 AB, Den Haag   |  070 - 383 95 04 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.