Marineblad sluit promotieovereenkomst met SalesPress
KVMO

Marineblad sluit promotieovereenkomst met SalesPress

Woensdag 1 mei jl. heeft de Koninklijke Vereniging van Marineofficieren een overeenkomst gesloten met SalesPress. Namens het Marineblad faciliteert SalesPress advertentiemogelijkheden voor met name de defensie-industrie. 

De overeenkomst markeert een terugkeer naar het aanbieden van advertentieruimte in het vakblad van de KVMO. Eindredacteur Bas Naafs is enthousiast: ‘Het Marineblad heeft een rijke historie als het gaat om advertentieplaatsingen van de Nederlandse defensie-industrie, specifiek het maritieme cluster.’

Managing director Mirjam Buitendam is al jaren de vertegenwoordiger van diverse militaire verenigingsbladen zoals InfanteriePromotor en Intercom. ‘Het Marineblad is overduidelijk een blad van hoge kwaliteit dat met aandacht en zorg wordt samengesteld. De interesse in de periodiek is groot.’
 
Van alle jaren
‘Van begin tot eind 20ste eeuw heeft het Marineblad ruimte geboden aan adverteerders. Het samenstellen van een kwaliteitsblad is immers behoorlijk arbeids- en kapitaalintensief’, aldus Naafs. In de afgelopen jaren zijn deze kosten toegenomen. Een stijging die bij sommige uitgevers heeft geleid tot de vraag of gedrukte periodieken financieel nog wel haalbaar zijn.


‘Nederland vernieuwt in de komende tien jaar de gehele vloot. Dat vraagt om discussie en kennisuitwisseling.’

Met het Marineblad wil de KVMO juist gaan groeien. Naast advertentieruimte investeert de vereniging ook in een website, waarbij de digitale omgeving complementair gaat zijn aan het blad. Naafs: ‘De internationale situatie heeft ertoe geleid dat Nederland weer fors gaat investeren in zijn krijgsmacht. Er is vraag naar meer personeel, zowel beroeps als reservist. Daarnaast vernieuwt Nederland in de komende tien jaar de gehele vloot en investeert het flink in de Nieuwe Haven. Dat vraagt om discussie en kennisuitwisseling onder militairen en burgers werkzaam bij Defensie.’

Marineblad onafhankelijk
De periodiek zal zeer beperkt ruimte bieden aan promoties en legt zich bovendien toe op het creëren van synergie tussen de inhoud van het blad en potentiële adverteerders. Secretaris KVMO LTZ2OC Kenneth Lelieveld benadrukt dat het blad niet opeens het uithangbord gaat worden van de defensie-industrie en is verheugd met de samenwerking: ‘Het Marineblad heeft een onafhankelijk karakter en is een blad voor en door officieren van de Koninklijke Marine. Die verhouding blijft ongewijzigd’.

Meer weten over SalesPress? Bezoek via deze link de website.

Adverteren in het Marineblad? Neem dan contact op via 088-8292827, of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

KVMO  |  Koninginnegracht 19, 2514 AB, Den Haag   |  070 - 383 95 04 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.