KVMO benoemt nieuwe voorzitter
KVMO
Featured

KVMO benoemt nieuwe voorzitter

Tijdens de Algemene Vergadering van de Koninklijke Vereniging van Marineofficieren, die plaatsvond op woensdag 3 juli op de Van Braam-Houckgeestkazerne te Doorn, is KLTZ (LD) Joris ten Berg met instemming van de leden benoemt tot voorzitter. Hij ontving uit handen van aftredend voorzitter KLTZ Rob Pulles de voorzittershamer. Ten Berg vindt het een 'buitengewone, verantwoordelijke en eervolle taak om de KVMO-leden te mogen vertegenwoordigen'. 

Overste Ten Berg zit in de afronde fase van de Hogere Defensie Vorming (HDV) en kijkt uit naar het voorzitterschap: 'het is een taak waar ik met veel zin aan ga beginnen'. Naast KLTZ Pulles, is ook penningmeester KLTZ (LD) b.d. RenĂ© van de Burgt afgetreden. Hij wordt opgevolgd door KTZ (LD) Conno van der Pijl. Huidig voorzitter van regio Midden KLTZ Mark Heijligers zal de rol van vicevoorzitter vervullen, nu deze met de benoeming van Ten Berg vacant is geraakt, en de werkgroep Jongeren staat per heden onder aanvoering van LTZ3 Folkert van DunnĂ©. De KVMO vangt de tweede helft van 2024 dus aan onder een nagenoeg volledig nieuw hoofdbestuur. 

Algemene zaken

Tijdens de Algemene Vergadering heeft het bestuur zich aan de leden verantwoord over het bestuursjaar 2023 en haar visie gegeven op 2024, zowel wat betreft strategie als financieel beleid. De redactie van het Marineblad heeft een concept van haar nieuwe website laten zien en diverse werkverbanden hebben hun bevindingen aan de leden gepresenteerd. Tijdens het vrij te attenderen middagprogramma heeft KOLMANRS Emmanuel Thomeer een update gegeven over het Future Littoral Operating Concept van het Korps Marniers. De middag is afgesloten met een borrel.

 

KVMO  |  Koninginnegracht 19, 2514 AB, Den Haag   |  070 - 383 95 04 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.